Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Vårt kök

Vi på Tamburinen har en egen kock som tillagar maten från grunden och vi undviker färdiga produkter samt använder vi till största del ekologiska och kravmärkta varor. I enlighet med vår strävan för en hållbar utveckling serveras vegetarisk lunch en till två dagar i veckan. Tamburinen är sockersmart, vilket innebär att vi minskar tillsatt socker i vår kost.

Rosor på sallad. Rosor på sallad. Foto: Anneli Svensson

Att våra barn får i sig en väl balanserad kost är viktigt för att de ska orka med dagen på förskolan, men även för att lära sig vikten av kost och hälsa från tidig ålder. Vi främjar arbetet med att minska på matsvinnet och barnen är involverade i det arbetet genom att de blir medvetna om att vi inte ska kasta så mycket mat.

Vi erbjuder olika sorters frukter två gånger om dagen. Det är viktigt att barnen fyller på sitt energiförråd och får njuta av god frukt som bidrar till att ge kosten en bra balans. Tillsammans med barnen provar vi att smaka på all mat och vi vill göra dem nyfikna på saker som de inte provat tidigare.

Basmatsedelns menyförslag utarbetas av en matsedelsgrupp bestående av kökschefer och kockar från olika kök samt kommunens koststrateg. Våra goda, omväxlande och säsongsanpassade menyförslag sätter en lägstanivå för vår matsedelsstandard och kvalitetssäkrar måltidsverksamheternas uppfyllelse av den nya skollagens lagkrav om näringsriktiga skolmåltider.

Allergier eller specialkost

Äter ditt barn vegetarisk eller fläskfri kost måste du som vårdnadshavare alltid kontakta förskolan för att tillgodose det enskilda barnets behov av näringsrik och säker kost. En blankett ska även fyllas i och lämnas till avdelningen.

Vi följer de direktiv som Haninge kommuns koststrateg ger oss gällande barn och mat.

Vid allergier som kräver specialkost måste vårdnadshavaren lämna in ett läkarintyg tillsmmans med blanketten för specialkost.

Vi serverar inte nötter eller mandlar på förskolan. På grund av att det kan finnas barn med allvarliga allergier så är det inte tillåtet att ta med något ätbart till förskolan.

Senast uppdaterad: 25 april 2024